menstruationskop til sportskvinder

 

 

Hvilke fordele er der ved at bruge m-kop under sport?

  • En m-kop kan bruges under alle aktiviteter, dag og nat, op til 12 timer ad gangen
  • En m-kop kan ikke mærkes, du glemmer helt, at du har din menstruation
  • Køb en m-kop. Næste måned: Køb noget andet! Slut med at bruge penge på bind og tamponer
  • En m-kop rejser med dig (eller i dig), så du aldrig står uden beskyttelse, når din periode starter
  • En m-kop giver dig et sundere underliv uden irritation, svamp, infektioner eller udtørring af slimhinderne som fra tamponer

Hårde muskler = hård m-kop

De fleste unge kvinder har stærke bækkenbundsmuskler, og derfor skal du som udgangspunkt vælge en mellemfast m-kop. En blød m-kop vil blive presset sammen af bækkenbundsmusklerne og vil ikke kunne åbne sig og virke. Du skal ikke være nervøs for, om en mellemfast m-kop vil føles hård og ubehagelig i forhold til en blød – når m-koppen sidder rigtigt i skeden, kan langt de fleste ikke mærke den.

Der er selvfølgelig også unge kvinder som ikke har så stramme muskler, eller er ret sensitive, og derfor godt kan bruge en blød m-kop, og så er der andre, som har så ekstremt stramme muskler, at de kun kan bruge den hårdeste m-kop. Vi anbefaler unge kvinder at starte med en mellemfast m-kop, som passer til ca. 9 ud af 10. Er du i tvivl, så kan du måske finde hjælp her i spørgsmål og svar om valg af m-kop.

Tip nr. 2: Vælg en mindre størrelse

Størrelsen på din m-kop afhænger af størrelsen på din indvendige anatomi, samt hvor kraftigt du bløder. Unge kvinder har som regel ikke født børn endnu, og derfor vil den største størrelse m-kop oftest føles ‘for stor’. Vi anbefaler derfor generelt unge kvinder at vælge en mindre størrelse end kvinder som har født (en mindre størrelse er fx MeLuna str. M eller OrganiCup str. A).

Hvis du er 170 cm eller højere, vil du med stor sandsynlighed også kunne bruge en stor m-kop (fx MeLuna str. L eller Lunette str. 2), men hvis du er ung og skal prøve en m-kop for første gang, vil det, uanset hvad, være lettere at starte med en mindre størrelse. Her får du et par tips til at indsætte m-koppen.

Tip nr. 3: Vælg et af disse mærker