Mettes LCHF ”rugbrød” (det BEDSTE!)

Ingredienser:

  • 100 g finthakkede mandler
  • 50 g finthakkede valnødder
  • 100 g finthakkede græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner (hele eller hakkede)
  • 100 g hørfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g chiafrø
  • 50 g HUSK/loppefrøskaller
  • 1 ¼ dl vand
  • 2 tsk. fint salt
  • 100 g revet/finthakket parmesanost
  • 100-250 g revet/finthakket gulerod (kan undlades)
  • ½ dl olie
  • 5 æg

Sådan:

Hak mandler, valnødder, græskar- og solsikkekerner i en minihakker/foodprocessor og put det i en ret stor røreskål. Riv eller hak også ost og gulerod og kom resten af ingredienserne i skålen.

Rør rundt med en ske eller håndmixer til dejen er sammenhængende og klæg.

Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir – tryk den godt ned og glat overfladen.

Bag brødet midt i ovnen i 70 min. ved 160 grader alm. ovn.

 

Næringsindhold: Hele brødet indeholder 62,5 g kulhydrat og vejer ca. 1335 g svarende til 4,7 g kulhydrat/100 g brød.

Tip: Jeg lader brødet køle lidt ned, skærer det i tykke skiver (ca 18-20 skiver) og fryser det ned i en stor frysepose, så har jeg brød til ca. 14 dage.

Velbekomme! ^_^