Mettes LCHF ”rugbrød” (det BEDSTE!)
Ingredienser:
- 100 g finthakkede mandler
- 50 g finthakkede valnødder
- 100 g finthakkede græskarkerner
- 100 g solsikkekerner (hele eller hakkede)
- 100 g hørfrø
- 50 g sesamfrø
- 50 g chiafrø
- 50 g HUSK/loppefrøskaller
- 1 ¼ dl vand
- 2 tsk. fint salt
- 100 g revet/finthakket parmesanost
- 100-250 g revet/finthakket gulerod (kan undlades)
- ½ dl olie
- 5 æg
Sådan:
Hak mandler, valnødder, græskar- og solsikkekerner i en minihakker/foodprocessor og put det i en ret stor røreskål. Riv eller hak også ost og gulerod og kom resten af ingredienserne i skålen.
Rør rundt med en ske eller håndmixer til dejen er sammenhængende og klæg.
Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir – tryk den godt ned og glat overfladen.
Bag brødet midt i ovnen i 70 min. ved 160 grader alm. ovn.
Næringsindhold: Hele brødet indeholder 62,5 g kulhydrat og vejer ca. 1335 g svarende til 4,7 g kulhydrat/100 g brød.
Tip: Jeg lader brødet køle lidt ned, skærer det i tykke skiver (ca 18-20 skiver) og fryser det ned i en stor frysepose, så har jeg brød til ca. 14 dage.
Velbekomme! ^_^