Menstruationskop til dig, der har født

Mødre er de travleste mennesker i verden. En m-kop kan bruges under alle aktiviteter, dag og nat, op til 12 timer ad gangen

  • Mange får kraftigere menstruationer efter en fødsel. En m-kop kan indeholde over dobbelt så meget som en supertampon
  • Legetøj, tøj og sko – det er dyrt at have børn. Køb en m-kop, så skal du ikke bruge flere penge på bind og tamponer
  • Får dit barn al opmærksomheden? En m-kop rejser med dig (eller i dig), så du slipper for at huske at have hygiejneprodukter klar, når din periode starter
  • Husk, din egen sundhed er lige så vigtig som dit barns. En m-kop giver dig et sundere underliv uden irritation, svamp, infektioner eller udtørring af slimhinderne som tamponer kan forårsage.

 

Frit valg på alle hylder

Efter en eller flere fødsler bliver bækkenbundsmusklerne ofte lidt mere fleksible, hvilket gør det lettere at bruge en m-kop. Du behøver derfor ikke lede efter en særlig menstruationskop til mødre, da du nærmest kan vælge frit blandt både bløde og mellemfaste m-kopper, og du kan passe de fleste størrelser. Har du et sensitivt underliv fx pga. arvæv efter fødslen, kan du med fordel vælge en blød m-kop. Omvendt, hvis du har trænet bækkenbunden op efter fødslen, kan det være du skal have en mellemfast eller måske en endnu hårdere m-kop beregnet til sportskvinder.

Er du i tvivl, så tag et kig på spørgsmål og svar om valg af m-kop.

 

Anatomiske ændringer efter fødslen

Kvinder, som brugte m-kop inden de blev gravide, oplever somme tider, at de skal have en størrelse større efter fødslen. Der kan også være små anatomiske forandringer inde i skeden (hvilket er helt normalt), som gør, at du skal have en m-kop med en lidt anden pasform.

Fx kan livmoderhalsens placering være rykket længere ned, så m-koppen føles for lang. Nogle kvinder løser dette ved at vende ‘vrangen ud’ på deres m-kop for at gøre den kortere, men det er ikke sikkert at kanten slutter tæt på denne måde, og så vil m-koppen lække. Har du brug for en kortere m-kop, så er MeLuna SHORTY måske noget for dig.