Vær den første, der får besked Du får automatisk en mail, når varen er på lager igen!
Email Vi deler ikke din emailadresse med nogen, og sletter den helt fra systemet, når du får beskeden om lagerstatus

3 ærgerlige (og dyre) fejl du begår, når du køber din første menstruationskop!

MeLuna på facebook

MeLuna på facebookMåske har du allerede opdaget, at en menstruationskop er både smartere, sundere og billigere end tamponer og bind, og hvis du endnu ikke har købt én, så læs med her, når Kopperiet afslører de 3 mest almindelige indkøbsfejltagelser du begår, når du køber din første menstruationskop – og hvordan du undgår dem!

 

1. Du fokuserer på størrelsen

De fleste menstruationskop mærker findes i to størrelser, men i virkeligheden betyder størrelsen ikke helt så meget for pasformen, men mere for hvor ofte du skal tømme den.

En vigtigere og ret overset ting, du skal tænke på, er hårdheden af m-koppen, som har betydning for koppens evne til at folde sig ud inde i dig, når bækkenbundsmusklerne klemmer sammen om den.

De fleste m-kopper er lavet af en relativt blød silikone, og de kan have svært ved at folde sig rigtigt ud, hvis du har stramme bækkenbundsmuskler – det har de fleste unge kvinder!

Tænk derfor lidt over hvor ‘stram’ du er, og tjek om den menstruationskop, du overvejer at købe, passer til din bækkenbund.

Tip: M-kopperne fra MeLuna findes i hele tre hårdheder, SOFT (blød), CLASSIC (mellemfast) og SPORT (fast), så de passer til alle kvinder, selv dem med meget stramme muskler.

 

2. Du undervurderer stilkens betydning

Stilken på en menstruationskop er utrolig vigtig, særligt når du er ny m-kop bruger, og skal lære at indsætte og udtage m-koppen.

Mange populære menstruationskoppers stilke er tynde, korte eller glatte, og de kan være svære at få et godt tag i. Hvad tror du, det gør ved din begejstring, når du i 10 minutter har prøvet at få din menstruationskop ud, fordi du ikke kan holde ordentligt fast i stilken?

Hvis du har mulighed for det, så test stilken før køb ved at holde om den og trække let i den. Alternativt kan du se en video hvor m-koppen bliver demonstreret.

Tip: Menstruationskopper af mærket MeLunaLunette og MamiCup har alle gribevenlige og robuste stilke, så du med sikkerhed kan få et godt tag i m-koppen. Som et ekstra plus er disse m-koppers stilke helstøbte og hygiejniske, modsat andre m-koppers ‘sugerørs-stilke’, der kan gemme på bakterier mm.

 

3. Du antager, at prisen er afgørende for kvaliteten

Menstruationskopper sælges ofte ledsaget af positive ord som “original” og “førende”, men bare fordi en menstruationskop har været længe på markedet, er det ikke ensbetydende med, at det er den bedste. Når det kommer til stykket, er langt de fleste moderne menstruationskopper lavet i en virkelig god kvalitet og godkendt af sundhedsmyndighederne – undtagelsen er menstruationskop-kopier, fremstillet uden kontrol, der ind imellem sælges i “deals” eller i discountbutikker.

Du behøver derfor ikke at gå efter det dyreste mærke, når du vælger din første menstruationskop – faktisk giver det meget bedre mening at starte med en billigere model, da du efter et par måneders prøvetid ofte er blevet klogere på, hvilken stilk, størrelse og hårdhed, som passer allerbedst til dig.

Tip: MeLuna menstruationskopperne findes i mange forskellige størrelser og hårdheder og koster kun DKK 169,-

PS Har du brug for lidt hjælp til at vælge din første m-kop? – så prøv Menstruationskop-guiden – svar på 4 spørgsmål og se hvilken m-kop der passer bedst til dig!